Alpackagarn

Babyalpackagarn - garnets artefakt

Helmivene importerar mycket mjuka babyalpacka handarbetsgarn direct från alpackornas hemland, Peru. Sex stycken av våra ljuvliga garner kommer i naturens egna färger och sex stycken är färgade med EU godkännda färger. De EU godkännda färgena innehåller inte metaller eller AZO-färger. Tillverkarens Öko-Tex omgivningssertifikat är av en utomstående forskningsanstalt givet produktsäkerhetsintyg som garanterar att produkten inte innehåller skadliga bekämpningsmedel , tungmetaller eller formaldehydrester.

Helmivenes babyalpackagarn är inte behandlat med kemikaliska malmedel då dessa preparat ofta innehåller starka kemikalier som kan orsaka hudbesvär. Vi erbjuder naturnära, kemikaliskt obehandlat garn för säker tillverkning av olika handarbetsprodukter.

Skötsel: ordentlig vädring och vid behov handtvätt i ljummet vatten med milt hårshampo. Skydda färdiga handarbeten från mal med t.ex. naturprodukter av amerikansk blyertsen (juniperus virginiana). Helmivenes babyalpackagarn är tillverkat i Peru, alpackans hemland. På de ödsliga slätterna i Anderna lever ca. 80 % av världens 3,5 – 4 miljoner alpackor och Peru är världsledande på produktion av alpackaull. Högklassig alpackaull av lika jämn kvalitet produceras år efter år. Landets klimat är perfekt för produktion av alpackaull, det är ju där som ullen har blivit till och utvecklats till en unik och oefterhärmlig naturprodukt.

Den naturliga alpackaullens mästerliga egenskaper är ojämförliga. Det måste dock påpekas att all alpacka är alpacka, men all alpackaull är inte lika mjuk och det finns stora skillnader i kvaliteten. I värdlen förfalskas också andra fiber som sedan säljs som värdefull alpackaull.

100%_babyalpakka_kasityolanka_100%_babyalpaca_handicraft_yarn_helmivene.fi

Built with Mobirise