Upea luonnonkuitu 

Vuosituhantinen alpakka on edelleen yksi hienoimmista

Laadukas babyalpakka on yksi maailman arvostetuimmista, hienoimmista ja halutuimmista luonnonmateriaaleista. Sen keveys ja silkkimäinen tuntu iholla tekee siitä varsin erilaisen verrattuna moniin muihin kuituihin. Alpakkakuidun ontot ilmataskut antavat materiaalin hengittää lämpimällä säällä, mutta samalla ne ovat lämmöneristeenä talven kylmyyttä vastaan.  Ammattitaidolla, laadukkaasta babyalpakka-kuidusta valmistetut vaatteet sopivat monille herkkäihoisille sekä villalle 

allergisille henkilöille, koska kuitu on lähes rasvaton ja sen tuntu ihoa vasten on satumaisen pehmeä. Alpakkaa on saatavana lähes 20 luonnonvärissä mikä on ainutlaatuista luonnonkuidulle. Laajan värivalikoiman vuoksi värjäämisen tarve vähenee lisäten näin alpakkakuidun ekologisuutta. Aito, kemiallisesti käsittelemätön luonnonkuitu on antibakteerinen ja hoitaa ja puhdistaa itsensä hengittämällä ilman kosteutta. 
Babyalpakka_rannelammittimet_Wrist_warmers_are_made_of_babyalpaca_fiber_helmivene.fi

Alpakka on lämpimämpää sekä vahvempaa verrattuna villaan. Helmiveneen alpakkatuotteet ovat hienointa babyalpakkaa eli erittäin pehmeää  alpakkakuitua. Valikoimastamme löytyy lisäksi tuotteita,  jotka ovat babyalpakan ja silkin sekoitetta.  

Ammattitaidolla valmistetun alpakkatuotteen tunnistaa sen laadukkaasta tunnusta. Käytössä laadukkuuden huomaa tuotteen kestävyytenä ja pitkään siistinä pysymisenä. Tuote säilyttää ominaisuutensa ja kauniin ulkonäkönsä vuodesta toiseen. 


Alpakoita on koko maailmassa vain noin 4 miljoonaa yksilöä, joista valtaosa, noin 80-90 % elää Perussa, alpakan kotimaassa. Noin 10 % koko maailman alpakkakannasta tuottaa kaikkein hienointa kuitua, babyalpakkaa. Noin 35 % tuottaa tavallista hyvää alpakkaa ja noin 55 % kuidusta on liian lyhyttä tai karkeaa, jotta siitä voitaisiin valmistaa laadukkaita tuotteita. Tämän vuoksi laadullisia eroja tuotteiden välillä on paljon. Alpakan kokonaistuotanto on vuosittain vain noin 4000 tonnia ja sen kansainvälinen kirjainlyhenne on WP. Built with Mobirise themes