Speedy on näyttävä ja ylväs johtaja, joka alati vahtii, että lauma voi hyvin. Hän on viisaan varovainen tavatessaan uuden ja oudon asian tai esineen. Hoitotoimet eivät lukeudu johtajamme mielipuuhiin ja usein hän levittäytyykin maahan kuin pannukakku.
Silkkimäistä surivillaa kantava valkoinen emä
on Bim-Ella, jolla on suuri ja lämmin sydän. Hän rakastaa porkkanoita ja saat varmasti myös pusun, jos teet lähempää tuttavuutta. Bim on lempeä ja päättäväinen äiti. Hän antaa hoitajan tutkia jälkikasvuaan luottavaisesti ja on itsekin käsittelyyn tottunut ja rauhallinen.
Onnellisia
eläkepäiviään viettää iäkäs alpakkarouvamme, Celine. Hän on etäinen ja varovainen tarkkailija, mutta tarpeen tullen suojelee raivokkaasti koko muuta laumaa. Luottotyyppi, lauman silmät ja korvat. Celine on ihanteellinen alpakka hoitotoimissa, erittäin rauhallinen ja tyyni.

Syksyllä 2012 Celine syttyi taivaalle kauniiksi tähdeksi.

HelmiAlpakka 2009 –näyttelyssä, parhaana emänä
palkittu Esteri, voitti myös saman näyttelyn parhaan alpakan palkinnon. Äitinä Esteri on huolehtivainen ja rauhallinen mutta ruokapaikalla ensimmäinen ja päättäväinen. Hän on vahvatahtoinen ja komentaa muita erittäin herkästi vastan sisällöllään.

Justina on eläimistämme kookkain ja samalla varmasti lempein alpakkamme. Suuret kauniit silmät odottavat herkullista voikukkapehkoa, joka hänelle on ilo ojentaa. Hän on hyvä äiti niin omille kuin toistenkin jälkikasvulle. Justina on helppo käsiteltävä, rauhallinen ja hyväluonteinen.

Söpöäkin söpömpi Bruno on kokovalkoinen huacaya-ruuna, yksi kesän 2010 syntyneistä kolmesta veijaristamme. Hän on rauhallinen ja tyyni tarkkailija, joka tutkii hauskalla katseellaan tulokkaan päästä varpaisiin. Brunon kanssa kaikenlainen yhteistyö sujuu mukavasti.
Alpakat Areenalla –näyttelyssä vuonna 2006, parhaan alpakan palkinnon pokkasi Tonttu Toljander. Hän on charmikas ja ylväs sekä seurallinen ja näyttävä huacaya –orhi. Tontun käytös on poikkeuksellisen rauhallista ja kaikki hoitotoimet sujuvat ilman minkäänlaista ongelmaa, mukavassa seurassa. Lisäksi Tonttu rakastaa vauhdikasta agilityä.

Hauskan kirjavan värityksen omistaa suri-villaa

kantava alpakkaruuna, nimeltään Bamse. Hän on utelias ja hyväluonteinen, rauhallinen käsitellä

ja viihtyy erinomaisesti monenlaisissa tapahtumissa. Bamse on sosiaalinen ja lempeä luonteeltaan. Oikea veijaripoika täydellä tyylillä.
Pienikokoinen Caesar on suloinen ruunattu alpakka, joka on tottunut olemaan huomion keskipisteenä ja tulee hyvin toimeen myös suurissa tapahtumissa. Pieni ruuna kulkee riimussa esimerkillisen hienosti ja rakastaa lapsia ja näiden tarjoamia voikukkia.


Kokoruskea komea orhi on nimeltään Calle. Hän on varovainen tarkkailija, mutta tarpeen tullen myös tulisielu. Näyttelykäytös on ensiluokkaista, jolla saavutettiin kakkostila HelmiAlpakka 2009 näyttelyssä. Calle on todella komea orhi, villapeitettä myöden.


Bella on elegantti suri-villainen pusuttelija ja utelias Helmiveneen maisemanhoitaja –konkari, joka on tottunut seurustelemaan suuressakin ihmismäärässä. Bella nauttii esiintymisestä ja tarkkailee mielellään läheltä – siis ihan suukkoetäisyydeltä – jos jotakin tapahtuu. Oikea rohkelikkotar.

Kaunis alpakkaneito Sissi kuuluu kesäisin Helmivene myymälän vakio –maisemanhoitajiin. Hänellä on lauman tarkka sisäinen kello, joka reagoi, jos päivärytmi poikkeaa normaalista. Sissi on alpakkakaunottaremme, huacaya, jonka katse sulattaa sydämiä.

Elina on kesän 2010 syntyneistä kolmosista rauhallisin alpakka ja hänellä on valloittava valkoruskea kasvokuviointi. Hän viihtyy usein omissa oloissaan ikään kuin rauhasta nauttien. Elina on arka ja utelias samaan aikaan, mutta lähes aina uteliaisuus vie pidemmän korren.

Alpakkaneito Cecilia, on pienikokoisin alpakkamme, joka on utelias, mutta samalla varovainen ja herkkä neito, joka pysyy tiiviisti muun lauman läheisyydessä. Ystävällinen Cecilia jännittää kovasti kaikkia hoitotoimia ja onkin ehdottoman tärkeää suorittaa ne varmoin ja luottavaisin ottein.
Jasmina on oikea touhupakkaus, jonka jalat on mitä ilmeisimmin tehty vieteristä ja kasvomaalaus on kuin suoraan valkokankaalta lainattu. Siis aivan ihastuttava huacaya-neito, yksi kesän 2010 syntyneistä babyistämme. Hoitotoimia tehdessä on hänen kanssaan mukava vaihtaa kuulumisia, sillä toimet sujuvat mukavan rauhallisesti.
Alpakat ovat  lemmikkejämme, jotka ovat osa kotiamme. Ne ovat mahtavia seurakavereita aivan kuten tutummat kissat ja koirat. Alpakat pitävät pihanurmen matalana ja me saamme maailman parasta luonnonlannoitetta puutarhakasveillemme. Eläimet ylläpitävät niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia ja voimmekin suositella alpakoita lemmikeiksi ihan jokaiselle.


Eläimet elävöittävät koko pihapiiriä lisäämällä luonnon monimuotoisuutta. Pääskyset, keltasirkut, västäräkit sekä muut siivekkäät ystävämme ovat jokavuotisia alpakkatallin lähiympäristön alivuokralaisia, joiden puuhia on  mukava seurata myös alpakoiden mielestä. Niityn lajivalikoima on runsastunut niin kasvien kuin eläintenkin osalta, ja se taas edesauttaa Suomen luonnon monimuotoisuuden säilymistä.


                                             Onni on oma alpakka!

 
https://plus.google.com/117436319153137227548/posts

B

Helmiveneen Alpakat

Kartta

in english

på svenska