Babyalpakka

        yksi hienoimmista luonnonkuiduista

Babyalpakka on yksi maailman arvostetuimmista ja halutuimmista luonnonmateriaaleista. Sen keveys ja silkkimäinen tuntu iholla tekee siitä varsin erilaisen verrattuna villaan. Alpakkakuidun ontot ilmataskut antavat materiaalin hengittää lämpimällä säällä, mutta samalla ne ovat lämmöneristeenä talven kylmyyttä vastaan.

Babyalpakka kuidusta valmistetut vaatteet sopivat myös herkkäihoisille sekä villa - allergikoille, koska kuitu ei sisällä rasvaa ja sen tuntu ihoa vasten on samettimaisen pehmeä. Alpakkaa on saatavana lähes 20 luonnonvärissä mikä on ainutlaatuista luonnonkuidulle ja sävyjen määrä luetaan sadoissa. Laajan värivalikoiman vuoksi värjäämisen tarve vähenee lisäten alpakan ekologisuutta.

Alpakasta on jalostettu kaksi eri muotoa, pörröturkkinen huacaya sekä paljon harvinaisempi, silkkimäinen suri. Helmiveneen alpakkatuotteet ovat valtaosaltaan hienoa babyalpakkaa. Lisäksi  lähinnä huiveja ja shaaleja, jotka ovat babyalpakan ja silkin sekoitetta.


Alpakoita on maailmassa noin 4 miljoonaa yksilöä, joista noin 90 % elää Perussa. Noin 10 % kannasta tuottaa kaikkein hienointa babyalpakkaa, noin 35 % tuottaa tavallista hyvää alpakkaa ja noin 55 % kuidusta on liian lyhyttä tai karkeaa, jotta siitä voitaisiin valmistaa laadukkaita tuotteita.


Alpakan kokonaistuotanto on vuosittain vain noin 4000 tonnia ja sen kansainvälinen kirjainlyhenne on WP.

https://plus.google.com/117436319153137227548/posts

B

Etusivu

Ajankohtaista

Aukioloajat

Alpakkatuotteet

       Vastuullisuus

       Hoito

       Historia

       Käsityölangat

              Kotimaiset tuotteet

              Käyttäjäkokemuksia

Alpakka

Kirjasidokset

Kädentaito

Jälleenmyyjät

Yrityslahjat

Media

YhteystiedotKartta

in english

på svenska