Alpakkatuotteiden hoito

TUULETUS RAIKKAASSA ILMASSA

Alpakkatuotteita  hoidetaan   kuten  villaisia  tuotteita. Tuuletus  on tärkein hoito, sillä  kuitu  puhdistaa  itseään hengittämällä  ilman kosteutta.  Samalla myös mahdolliset rypyt oikenevat.  Raikas  ulkoilma  on  paras   tuuletuspaikka, mutta myös kylpyhuoneen kosteus käy muun tuuletusmahdollisuuden  puuttuessa.  Materiaalin  mahdollinen  sähköisyys on merkkinä tuotteen liiasta  kuivuudesta.


PESU VIILEÄSSÄ VEDESSÄ

Neuletuotteet  voidaan pestä käsin  viileässä  vedessä tai ne voidaan  toimittaa  kemialliseen  pesuun.  Useimmat kankaasta  valmistetut  tuotteet, kuten   esimerkiksi viitat, pestään kemiallisessa pesussa. Turkista ja nahkaa sisältävät tuotteet toimitetaan ammattitaitoiseen kuivakemialliseen pesuun.

Käsin  pestessä on vältettävä  veden lämpötilan  vaihteluja.  Pesuaineeksi sopii  mahdollisimman luonnonmukainen pesuaine, esimerkiksi  mieto lasten shampoo.  Pesun  jälkeen   tuotteelle  tulee antaa  aikaa  hakeutua   muotoonsa  ja  se   kuivataan tasolla.  Tuotetta  ei  prässätä,  mutta  pinta   tasaantuu pesun jälkeen kevyesti höyryttämällä.


MUU HOITO

Alpakkatuotetta ei pidä käyttää joka päivä vaan  sen on hyvä antaa välillä levätä ja hakeutua takaisin  muotoonsa.

Kuidut ovat valkuaisainetta,  jota koit  käyttävät  ravinnokseen.  Tuuleta tuotetta usein koiden välttämiseksi  ja käytä luonnonmukaisia punasetrituotteita  suojaamaan alpakkatuotteesi.  Punasetri  raikastaa  ja  suojaa miellyttävällä tuoksullaan. Ne ovat turvallisia käyttää  myös lapsiperheissä tai jos kotona on lemmikkejä. 

Vanhan, loppuunkäytetyn tai rikkoontuneen tuotteen voi palauttaa Helmiveneen myymälään, jonka me toimitamme kierrätykseen. Tuotteen voi hävitää myös kompostoimalla.

https://plus.google.com/117436319153137227548/posts

B

Etusivu

Ajankohtaista

Aukioloajat

Alpakkatuotteet

       Vastuullisuus

       Hoito

       Historia

       Käsityölangat

              Kotimaiset tuotteet

              Käyttäjäkokemuksia

Alpakka

Kirjasidokset

Kädentaito

Jälleenmyyjät

Yrityslahjat

Media

YhteystiedotKartta

in english

på svenska